PSYCH-K

Sinds ik werk met PSYCH-K (zowel in de praktijk als met mezelf) ben ik een groot fan van deze methode. Het lijkt vaak te mooi om waar te zijn maar dat is het niet. Soms wel onbegrijpelijk en niet met ons rationele verstand te verklaren. Woorden als ‘magisch’, ‘bijzonder’ en ‘fascinerend’ komen regelmatig langs bij het werken met PSYCH-K. Door met PSYCH-K te werken vermindert stress en groeit het gevoel van tevredenheid. Ontspanning, plezier, gewoon minder moeilijk doen. Eerder gaan voor de mogelijkheden in plaats voor de onmogelijkheden.

Regelmatig organiseer ik workshops PSYCH-K in samenwerking met Paula van der Werff, instructor. In deze meerdaagse workshops leer je PSYCH-K te doen met jezelf en met anderen. Ook organiseer ik oefenmiddagen in de praktijk in Doorn, in Centrum de Boom. Dit zijn laagdrempelige middagen om met elkaar te oefenen. Je kunt meedoen als je minstens een Basis Workshop hebt gevolgd.
Je kunt ook een afspraak maken voor 1 of meerdere individuele consulten. Als je vastloopt en gebruik wil maken van mijn jarenlange ervaring op het gebied van gezondheid en persoonlijke ontwikkeling ben je van harte welkom. Ik heb als facilitator alle PSYCH-K workshops gevolgd en ben volledig competent.

MEER OVER PSYCH-K

Het onderbewuste, de blijvende verandering
De bewuste geest maakt maar voor 5% de dienst uit. Dat is ook de reden dat we veelal onze goede voornemens niet kunnen volhouden. Het is juist ons onderbewustzijn (95%) dat veruit de grootste invloed uitoefent op ons gedrag en onze emoties. Wil je echt iets blijvend en effectief veranderen, dan moet je bij de kern zijn en dat is het onderbewuste.

Hele-brein-staat
De hele-brein-staat zie je met hersenonderzoek terug bij zeer geoefende yogi en mensen die al vele jaren meditatie beoefenen. In een hele-brein-staat hebben mensen de beschikking over al hun capaciteiten van zowel de linker- als de rechter hersenhelft. Grofweg gezegd gaat de linker hersenhelft over functies als logisch nadenken met woorden en is goed in analyseren. De rechter hersenhelft denkt in beelden en hier zitten de emoties en creativiteit. Iemand die in de rechter hersenhelft ‘vast’ zit kan zich overspoeld voelen door emoties en heeft niet meer de beschikking over optimaal rationeel denken. Of andersom, als iemand ‘vast’ zit in de linker hersenhelft.

PSYCH-K Balans
Een PSYCH-K Balans is een proces dat ontworpen is om een hele-brein-staat te creëren. Deze hele-brein-staat is bij uitstek geschikt om het onderbewuste te her-programmeren met nieuwe ondersteunende overtuigingen die je doelen ondersteunen in plaats van blokkeren.

PSYCH-K is:

  • Een vriendelijke manier om verandering te weeg te brengen in ons onderbewuste.
  • Een simpel en zeer krachtig proces om onderbewuste overtuigingen te veranderen die je belemmeren en saboteren.
  • Een unieke mix van verschillende tools voor verandering; sommige komen uit de moderne neurowetenschap en andere uit oude wijsgerige tradities.
  • Een doeltreffende en simpele manier of fysieke en emotionele stress te verminderen.
  • Een revolutionaire aanpak om verandering op het onderbewuste niveau te bewerkstelligen waar 95% van ons bewustzijn actief is.
  • Een proces dat vernieuwend is met betrekking tot standaard methoden van visualisatie, wilskracht en positieve affirmaties. Dit proces is vooral zeer effectief in de gebieden van gedrag/gewoonte verandering, welzijn en vermindering van stress.

Wat is PSYCH-K niet?

  • PSYCH-K is niet altijd een ‘quick fix’. Hoewel een PSYCH-K balans altijd direct resultaat geeft, kan het zijn dat er wat tijd overheen gaat voordat de effecten merkbaar worden. Rome is ook niet op 1 dag gebouwd en ons leven ook niet. Wij zijn allemaal complexe en unieke individuen en het is belangrijk om dat te erkennen. Het is daarom soms nodig om de tijd te nemen om te bepalen wat de oorzaak – en de oplossing – is van een probleem.
  • PSYCH-K is niet een genezing en wordt ook niet aangeboden als een ‘behandeling’. PSYCH-K werkt aan de overtuigingen die ‘onder’ de gezondheidsklachten liggen; het is geen genezingsmethode. Als dusdanig is het een aanvulling op reguliere behandelingen. Er zijn ervaringsverhalen die vertellen dat symptomen en ziektes verdwijnen, maar het is op dit moment niet wetenschappelijk bewezen dat dit ten gevolge van PSYCH-K is.