Cliënten aan het woord

S.T.:
Met heftige burn-out klachten ben ik op zoek gegaan naar hulp. Aangezien ik de neiging heb om zaken te overdenken en te analyseren wilde ik een therapeut die zich ook bezig houdt met gevoel en voelen. Omdat Lien naast psycholoog ook haptotherapeut is, viel mijn keus op haar. Ik dacht dat ik prima met mijn gevoel in contact stond, maar door Lien kwam ik er al snel achter dat ik daar totaal aan voorbij ga. Lien heeft me geholpen weer met mijn gevoel in contact te komen. Daarnaast heb ik het als zeer plezierig ervaren om mijn verhaal kwijt te kunnen aan iemand die kennis van zaken heeft, maar ook voldoende afstand. Lien is zo iemand. Ik voel me altijd op mijn gemak bij Lien en zij weet met de juiste woorden zaken te benoemen die mijn gevoelswereld openen maar me ook voorzien van nieuwe inzichten in hoe ik functioneer. Al met al heeft Lien een goede bijdrage geleverd aan mijn herstel en heb ik recent een vriend van mij ook naar haar doorverwezen.”

K.B.:
“Lien weet de essentie van mindfulness helder te brengen, zonder zweverig te worden. Ze doet dat op een warme wijze: met aandacht voor de mensen, hun persoonlijkheid en hun verhaal. Daarmee gaf ze mij net het juiste zetje om de mindfulness ook echt in praktijk te brengen.”

M.W.:
Na een onverwacht moeilijke periode in mijn leven heeft Lien me geholpen om een aantal aangrijpende gebeurtenissen te verwerken en de balans te herstellen tussen voelen, denken en doen. De combinatie van dieptegesprekken en hele praktische nuchtere inzichten die Lien  mij biedt, geeft mij nog steeds veel houvast. Ook heeft zij mij laten kennismaken met PSYCH-K®, een methode die ik iedereen kan aanraden en die je zelf kunt leren beoefenen. Voor mij blijkt dit een effectieve (en eenvoudige) manier te zijn om stress tegen te gaan en zelfvertrouwen op te bouwen. Dankzij Lien heb ik meer orde in mijn hoofd en rust in mijn hart!

M.B.:
“Thuis komen van je werk met burnout verschijnselen. Een baas die je daarin gedeeltelijk steunt en je via de arbo arts verwijst naar een gespecialiseerd bureau voor kortdurende psychotherapie. Een ding wist ik zeker, dit was niet de weg die ik wilde gaan. Al surfend kwam ik op de site van Lien en intuïtief voelde ik dat het goed was.
Na het intakegesprek ben ik aan de slag gegaan en van iemand die zichzelf als groot en lomp ervaart ben ik mezelf gaan ervaren als een mooi mens die niet hoeft te oordelen over zichzelf en die krachtig in het leven mag staan. Gedurende deze weg heeft Lien me begeleidt, gecoacht en soms zelfs vastgehouden totdat ik ook in het dagelijks leven warmte, nabijheid en intimiteit heb mogen ervaren.
Ik heb geleerd samen te wonen met mezelf, ik heb geleerd warmte te voelen en op te zoeken, lief te zijn voor mezelf en mezelf open te zetten voor de warmte, intimiteit van de ander. Ik ben een zelfbewuste vrouw en kan met en vanuit mijn kracht verder…”

A.J.:
“Ik ben bij Lien gekomen, toen de huisarts mij doorverwees in verband met klachten van algeheel ongelukkig zijn. Ik had nergens meer zin in, niks was meer leuk en alles werd me al snel te veel. Ik kon geen besluiten meer nemen en ik had het gevoel dat ik overal te kort kwam. Lien ontving mij direct met veel enthousiasme en interesse. Ze nam tijd om naar me te luisteren. Al snel werd duidelijk dat ik moest leren om mijn grenzen te bewaken, zowel naar de buitenwereld als naar mijzelf. Lien heeft mij daarin veel handvaten gegeven en geholpen waar ze kon. Ze heeft er ook voor gezorgd dat ik mezelf ontwikkelde. Hierdoor kreeg ik veel meer inzicht in de wisselwerking tussen mij en mijn omgeving. Doordat ik een veel beter inzicht in mijn eigen doen en laten heb gekregen, heb ik mijn leven meer onder controle. Daardoor ben ik veel rustiger en pak ik dingen met meer enthousiasme en energie aan. Het klinkt misschien een beetje zwaar, maar Lien heeft me een nieuw, heel mooi leven gegeven, waarin ik van elke dag kan genieten.”

I.K.:
“Door gebrek aan de nodige liefde en ondersteuning groeide ik op tot een star persoon, die zich trachtte te handhaven, het hoofd boven water hield en maar weinig levensvreugde kende. Door een opleiding kwam ik in contact met therapie waardoor ik meer begreep van mijzelf en andere mensen, maar een grote doorbraak was er niet. Sinds enige tijd is Lien Wetters mijn therapeut. Zij is psycholoog en geeft haptonomische begeleiding. Een goede combinatie. Ze ziet me, hoort me, voelt me en geeft commentaar. Ze maakt me duidelijk wat ik doe of net niet doe, wil of niet wil, op een manier waarvoor ik open kan staan. Van Lien krijg ik ruggesteun en antwoorden waarmee ik verder kan. Anders gezegd, ik krijg bij haar (warme) handvaten, nodig om dingen in mijn leven te verwerken en verder te laten. Goed zo. Ik word er vrolijk van en heb meer zelfvertrouwen!”

A.H.:
Ik ben bij Lien terrecht gekomen omdat iemand mij het advies gaf om eens naar een haptonoom te gaan. Ik signaleerde stress en emoties niet bij mezelf en negeerde lichamelijke signalen. Bij Lien vond ik zoveel meer dan haptonomie. Ze biedt psychologie, haptotherapie, mindfulness, PSYCH-K en compassie. En zij verstaat de kunst om precies die benaderingswijze, kennis en ervaring te gebruiken die op dat moment bij mijn ervaring past. De ene keer had ik behoefte om te praten en gaf zij psychologische begeleiding. De andere keer kon ik totaal niet bij mijn gevoel komen en zette zij andere manieren in om het probleem duidelijk te krijgen. En alles op een uiterst warme en liefdevolle manier. Uiteindelijk heb ik mijn sessies afgesloten met een Mindfulnesstraining van 8 bijeenkomsten. De professionele en hartelijke begeleiding van Lien zorgde vanaf de eerste bijeenkomst voor een fijne, open sfeer in de groep waarbij ieder zich vrij voelde om zijn/haar persoonlijke ervaringen te delen. Mijn bezoeken aan Lien hebben mij een stuk verder geholpen in mijn leven. Als ik nu ergens tegenaan loop, denk ik terug aan de wijze lessen van Lien, ik haal mij de prettige, liefdevolle sfeer van de bijeenkomsten voor de geest en ik weet weer hoe ik het beter aan kan pakken.”