Lien Wetters

Na afronding van mijn studie psychologie eind jaren ’80 heb ik de opleiding voor haptotherapeut gevolgd. Er kwamen voor mij 2 werelden samen, het verbinden van geest en lichaam. Onlosmakelijk en onvoorwaardelijk met elkaar verbonden.

Verstand krijgen van je gevoel is altijd een peiler geweest van mijn begeleiding. Soms via de cognitieve weg, meestal via het fysieke en emotionele ervaren. Contact maken is er ook zo een. Contact maken met je eigen binnenwereld, met jezelf en met de buitenwereld, met anderen en het andere. En, hoe kun je zo goed mogelijk voor jezelf zorgen zodat je een tevreden en evenwichtig leven kunt leiden? In staat om te genieten, te lachen en lief te hebben. In staat om met onvermijdelijke pijn en ongemak om te gaan. Te accepteren als dat nodig is en aan te pakken waar mogelijk.

In de loop van de jaren heb ik ervaren, onderzocht en veel gelezen. Vanuit diverse invalshoeken heb ik me bijgeschoold. Zo heb ik de opleiding Systemisch Werk gevolgd, ben ik met de Emotionally Focussed Therapy gaan werken en ben ik Mindfulnesstrainer geworden. Sinds 2014 ben ik PSYCH-K facilitator. Naast mijn werk in de praktijk werk ik als docent, leertherapeut en supervisor bij Synergos, Nederlands Vakopleiding Haptonomie. Vanzelfsprekend ben ik lid van relevante beroepsverenigingen, krijg ik supervisie, neem ik deel aan intervisiegroepen en volg ik regelmatig workshops en retraites. Bescheiden (ook ik heb patronen en mijn eigen, soms hardnekkige, gewoonten) probeer ik datgene waar ik voor sta zoveel mogelijk in mijn eigen dagelijkse leven in de praktijk te brengen.

In dat dagelijkse leven ben ik moeder van 3 zoons en een ‘bonuszoon’. Een bijzonder leuke en uitdagende klus! Ik hou ontzettend van lezen en koken (kookboeken gaan mee als leesvoer op vakantie!). Als fervent brei- en haakster heb ik altijd iets op de pennen en sinds 9 jaar mediteer ik elke dag, wat me telkens opnieuw weer voldoening schenkt, ook of misschien juist wel als ik niet lekker in mijn vel zit. Ik wandel graag, loop hard en doe aan hoepelen. Het doen van PSYCH-K balansen is een onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden.

Inmiddels breng ik ruim 25 jaarervaring mee in de begeleiding van mensen naar een leven met (nog) meer kwaliteit. Ik doe mijn werk met bezieling, hou ervan om met mensen te werken. Eerlijk, direct, zorgvuldig, integer en precies. Praktisch en helder, met humor, warmte en enthousiasme probeer ik mensen te raken in hun kern. Zodat wat is, er mag zijn. Met een milde blik, soms kritisch, maar altijd respectvol, liefdevol en ruimtegevend.